Në Kosovë pati rast të ngjashëm si ‘Panama Papers’

Rasti i hulumtimit të gazetarëve të “Panama Papers” ka qenë lajmi më i madh që mund të jetë hulumtuar nga ta në botë, ku njerëz të pasur përfshirë politikanë, biznesmen e edhe sportist të cilën i shmangen tatimit duke  i fshehur paratë e tyre në offshore.
Këto janë kompani të cilat nuk paguhen taksat. E një rast i ngjashëm si ky kishte ndodhur edhe në Kosovë, në vitin 2002, kur një përfaqësuesi i UNMIK – mision i Organizatës së Kombeve të Bashkuara në Kosovë kishte dërguar në Gjibraltar një shumë prej 4.3 milionë euro.

Jo Hans Dieter Trutschler është ky person që kishte bartur këtë shumë në një offshore.
Më pas është vërtetuar se ai kishte keqpërdor 220 mijë euro në emër të faturave të rreme të UNMIK.

Skandali milionësh i Truschler ishte i lidhur me Kompaninë Energjetike të Kosovës.
Në korrik të vitit 2002 rasti i tij kishte rënë në duart e autoriteteve gjermane, shtetas i vendit nga i cili vinte Truschler. Ai ishte akuzuar për veprat, shkelje besimi, falsifikim dhe keqpërdorim i një titulli akademik. Për këtë ai ishte dënuar me tre vjet e gjatë muaj burgim, njofton Klan Kosova.

Lexo me shume nga kjo kategori…