Unioni i Studentëve: Priftërinjtë serb mos provokojnë studentët

Kryetari i Unionit të Studentëve të Kosovës, Arben Mehmeti në emër të USK-së si organi më i lartë i përfaqësimit të studentëve në Republikën e Kosovës.

Ftojmë  Qeverin, Kuvendin e Republikës së Kosovës si dhe komunen e Prishtinës që sa më parë të zgjedhin problemin objektit të jashtëligjshëm në Kampusin e Universitetit të Prishtinës. Objekt ky i ndertuar gjatë kohës së fashizmit të Milloshoviqit.

Dhe te mos lejojnë priftërinjtë serb të provokojnë durimin e studentëve duke tentuar rimëkëmbjen e objektit pa leje te quajtur Kishë. Si dhe tendencat e këtyre priftërinjëve që të mbajnë meshë në objektin që gjendet në Kampusin Universitar.

Hapsira në oborrin e Universitetit i takon vetëm studentëve dhe askuj tjeter.

Nëse nuk merren masa nga ana e institucioneve të Shtetit ne si studentë nga të gjitha universitetet publike dhe private në Republika e Kosovës do të organizohemi në protesta gjithë studentore për të kundërshtuar uzurpimin e hapsires që na takon ne si studentë.

Nuk jemi kundër institucionit të Kishës Ortodokse ,por jemi kundër uzurpimit të hapsirës tonë për të vendosur objekte fetare të cilës do fe.

Po ashtu  i bëjmë thirrje Rektorit dhe organeve të Universitetit të Prishtinës që menjëherë të reagojnë dhe të kërkojë nga komuna e Prishtinës që sa më parë të kthejnë pronën e Universitetit e cila është uzurpuar nga Kisha Ortodokse gjatë kohës milloshoviqiane.

Universiteti është vatër e  dijes dhe duhet të mbetet e tillë. /RTKLive.com

Lexo me shume nga kjo kategori…