Kryeministri i Kosovës, Isa Mustafa ka thënë se Hashim Thaçi do të behët president i Kosovës në vitin 2016.

Ai ka thënë se marrëveshja mes PDK dhe LDK është që ky proces të votohet dhe kjo do të ndodh.

„Janë thënë shumë here fjalë të ndryshme për vota, por unë jam i sigurt që ato vota janë. Marrëveshja është dhe nuk ka asgjë tjetër“, ka thënë Mustafa.

Ai ka thënë se vendi nuk do të shkojë në zgjedhje të reja. Ai ka thënë se kjo nuk i duhet Kosovës dhe këtë nuk do ta lejojnë të ndodh fare. sipas tij çështja Thaçi është çështje e kryer. 

Mustafa: Me palën serbe më 23 qershor do të ketë bisedime tërë ditën

Kryeministri Isa Mustafa ka thënë se në takimin e 23 qershorit në Bruksel me palën serbe do të bisedojnë për kodin telefonik, energjinë, çështjen e sigurimeve si dhe çështja shumë e rëndësishme “Parku i Paqes” mbi lumin Ibër si dhe për Asociacionin e Komunave.
Sipas kryeministrit nuk do të lejohet që ky Asociacion të ketë pushtet ekzekutiv.
Mustafa beson se me palën serbe do të ketë bisedime tërë ditën.
———————————————————————————————————–
Mustafa: Specialja do ta pastronte luftën e UÇK-së

Kryeministri i Kosovës Isa Mustafa në një intervistë për RTV21 ka thënë se Brukseli themelimin e Gjykatës Speciale e konsideron punë të kryer dhe tash I mbetet Kuvendit të Kosovës ta kryejë punën e vet.
Sipas tij Gjykata do ta pastronte luftën e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.
Kryeministri tha se mos votimi i Speciales nga ana e deputetëve do ta kthente Kosovën 16 vjet pas pasi që këtë të drejtë do ta marrë Organizata e Kombeve të Bashkuara(OKB).
Mustafa tha se UNMIK-u dhe EULEX-i nuk kanë arritur t’i kryejnë punët që kanë pasur në gjyqësor.
Kryeministri pohoi se tashmë nga drafti për Gjykatën është hequr fjala gjenocid. / RTKLive