A lejohet seksi gjatë muajit të Ramazanit?

Marrëdhënia seksuale gjatë ditëve në Ramazan është haram për burrat dhe gratë të cilët janë të detyruar të agjërojnë gjatë ditës. Të bësh seks është një mëkat për të cilin shpagim (kafaarah) duhet të ofrohet. Kafaarah është për të liruar një rob, e nëse kjo nuk është e mundur atëherë personi duhet të agjërojë dy muaj rresht, kush nuk është në gjendje të ushqejë gjashtëdhjetë persona të varfër.

Është transmetuar se Ebu Hurejra (Allahu qoftë i kënaqur me të) ka thënë: Përderisa ne ishim ulur me Pejgamberin (paqja dhe mëshira e Allahut qofshin mbi të), një burrë iu afrua dhe tha: `O i Dërguari i Allahut, unë jam dënuar! tha Ai, `Çfarë ka ndodhur? `Ai tha,: Unë kam pasur marrëdhënie me gruan time kur unë isha në agjërim [në Ramazan].

`I Dërguari i Allahut ka thënë: A jeni në gjendje për të liruar një rob? Ai tha, Jo , Ai tha: A jeni në gjendje të agjëroni dy muaj rresht? Ai tha, Jo , Ai tha: A mund të ushqeni gjashtëdhjetë persona të varfër? , I dënuari tha përsëri, `Jo`

Pastaj Profeti ka mbetur i heshtur për një kohë, dhe ndërsa ishim të tillë, një anije e madhe me hurma të vogla arabie është sjellë tek Pejgamberi dhe ai tha:

`Ku është ai që ishte dënuar?` Ai tha, Ja ku jam. I dërguari i Allahut tha: `Merrini këto dhe jepini për bamirësi`. Burri tha: A ka ndokush më i dobët se unë , O i Dërguari i Allahut? Sepse nuk ka familje në mes të dy fushave që është i varfër se familja ime.

`I Dërguari i Allahut buzëqeshi (aq sa dhe dhëmbët e tij mund të shiheshin) dhe i tha:  `Ushqejeni familjen tuaj me to.`

Së dyti:

Përsa i përket marrëdhënieve gjatë natës në Ramazan, kjo është e lejuar dhe nuk është e ndaluar, dhe koha kur ajo është e lejuar zgjat deri në fillimin e agimit. Kur agimi vjen, marrëdhënia seksuale ndalohet.

Është bërë e ligjshme për ju të keni marrëdhënie seksuale me gratë tuaja për gjithë natën nëse doni deri sa një fije agimi të vijë në mëngjes.

Ky ajet thekson qartë se është e lejueshme për të ngrënë, pirë dhe të kini marrëdhënie gjatë netëve të Ramazanit deri në agim.

Pas marrëdhënieve seksuale duhet të bëni dush pasi është i detyrueshëm dhe pastaj të falni Sabahun.
Dhe Allahu e di më së miri për ju dhe njerëzit tuaj.

Lexo me shume nga kjo kategori…

Si ndikon çokollata në performancën tuaj?

Këto janë lajme të mira për të dashuruarit me çokollatat: ngrënia e tyre ka ndikim pozitiv në performancën konjiktive sipas studimit të ri. Performanca konjiktive lidhet me konceptet, njohjen e modeleve, gjuhën, vëmendjen, aksionin, zgjidhjen e problemeve dhe imazheve...

mehr lesen