Shalqiri është një nga ato pemë që domosdo duhet konsumuar, sepse është përgjegjës për lloje të ndryshme të përfitimeve shëndetësore! Prandaj, konsumoni shalqi gjatë kësaj stine në qoftë se dëshironi të keni përfitime të mahnitshme shëndetësore.

– Përmban më shumë likopenë sesa domatja e freskët: Likopeni, i cili gjendet edhe në domate, është një super antioksidantë, i cili parandalon radikalet e lira të dëmtojnë qelizat dhe imunitetin tuaj, si dhe ndikon në përmirësimin e shëndetit kardiovaskular dhe të kockave. Për të ruajtur sa më shumë likopenë në këtë superushqim, ruajeni atë në temperaturë dhome para se ta preni.
Lëngu i shalqirit redukton dhimbjet në muskuj: Shalqiri përmban nivele të larta të argininës, e cila është e lidhur me shëndetin e përmirësuar kardiovaskular dhe qarkullimin e përmirësuar të gjakut. Nivelet e larta të argininës mund të jenë në gjendje ta parandalojnë grumbullimin e tepërt të yndyrës. Arginina gjithashtu është lidhur me një funksion më të mirë të veshkave, shërim të përmirësuar të plagëve, funksion të shëndetit imunitar dhe të hormoneve dhe madje mund të reduktojë dhimbjet e muskujve.

– Përmban vitamina: A e keni ditur se në çdo fetë të shalqirit ka rreth 23.2 mg të vitaminës C? Përfitimet e vitaminës C janë të shumta, ndër të tjera ajo ndikon në rritjen e sistemit imunitar. Shalqiri përmban edhe vitaminë A, e cila ndër të tjera ndihmon në shëndetin e lëkurës dhe të flokëve. /zeri