Sektori për Punë të brendshme-Manastir, me qëllim që të ngrit vetëdijen dhe parandalimin nga çdo lloj tentimi penal, sot përmes një kumtese i këshillon qytetarët që t’i mbrojnë shtëpitë e tyre gjatë stinë së verës.

Nga SPB-Manastir porositë që qytetarë në shtëpitë e tyre të mos ruajnë gjë sende me vlerë, para, zbukurime argjendi me vlerë dhe të kenë kujdes të përdoren rrjetet sociale si dhe publikimin e fotografive dhe vendin se ku gjenden sepse, këshillojnë, me ketë u bëhet e lehtë vjedhësve për vjedhje.

SPB poashtu njofton se nëse janë viktimë e ndonjë vepre penale, duhet menjëherë të paraqiten në polici. Para se të shkojnë në pushime verore në ndonjë shtet tjetër të sigurojnë ndonjë numër telefoni dhe informacione shtesë për Zyrat më të afërta, ambasadë ose konsulat të Republikës së Maqedonisë në vende të veçanta. / Botasot.info