Polica e Kosovës mund t’ju dënojë nëse publikoni vozitjen jashtë rregullave

Vozitësit në Kosovë jo rrallë herë thyejnë rregullat e komunikacionit. Një ndër to është edhe mos respektimi i shpejtësisë së lëvizjes
Aktualisht në Kosovë në bazë të ligjit shpejtësia maksimale e lejuar është 120 km në orë, por qe kjo nuk respektohet nga shoferët e veturave.

E këtë e dëshmojnë edhe vet ata, madje duke xhiruar me telefonat e tyre shpejtësi edhe deri në 200 km në orë, e më pas duke i publikuar edhe në rrjetet sociale.

Këto veprime nga vozitësit kryesisht bëhen gjatë orëve të mbrëmjes,atëherë kur edhe kontrollet e policisë në komunikacion janë më të vogla.

Por, Policia e Kosovës thotë se ky institucion në vazhdimësi ka marr masa për ngritjen e sigurisë në komunikacion dhe ka shqiptuar edhe gjoba për përdoruesit e telefonit gjatë vozitjes.

“ Policia e Kosovës me njësitë relevante të saj rregullisht ka ndërmarrë masa konkrete në ngritjen e nivelit të sigurisë në komunikacionin rrugor”.

“Shoferit të mjetit motorik gjatë kohës së ngasjes nuk i lejohet përdorimi i telefonit të dorës (mobil) e as pajime të tjera të cilat do ta zvogëlonin mundësin e reagimit dhe ngasjes së sigurt të mjetit”, prandaj një perqindje e tiketave janë shqiptuar edhe për këto shkelje”, thuhet në një përgjigjej të zyrës për informim, për lajmi.net.

Sipas policisë numri i aksidenteve me fatalitet gjatë periudhës janar-qershor 2015, ka shënuar rënie në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit 2014, për 12 më pakë.

Po ashtu edhe numri i personave të vdekur në aksidente të komunikacionit për të njëjtën periudhë kohore është më i vogël.

Në periudhën janar-qershor 2014, kanë vdekur në 63 persona, kurse për periudhën janar-qershor 2015, sipas policisë kanë vdekur 46 persona.

Lexo me shume nga kjo kategori…