Nju Jorku merr vendim t’i mbyllë shkollat për Bajram

Aktivistët myslimanë në SHBA shprehën kënaqësinë e tyre pasi Nju Jorku mori vendim për të futur dy festat fetare islame në kalendarin e shkollave publike.

Vendimi do të thotë se Nju Jorku do të jetë metropoli më i madh i Amerikës që mbyllë shkollat publike në shenjë respekti ndaj Fitër Bajramit dhe Kurban Bajramit.

Nju Jorku është qyteti ku komuniteti musliman ka ndikim të dukshëm në politikat publike.

“Ne jemi shumë krenarë për komunitetin tonëm, për përfshirjen e festave myslimane në sistemin shkollor publik në Shtetet e Bashkuara,” tha Linda Sarsour, drejtoreshë ekzekutive e Shoqatës Amerikano-Arabe të Nju Jorkut.

Muslimanët në New York City ka kohë që janë duke kërkuar shwnimin e festave fetare islame në shkollat ​​publike.

Këshilli i Qytetit kishte miratuar një rezolutë në vitin 2009 për të dhënë pushim në këto ditë, por ish-kryetari i bashkisë Michael Bloomberg kundërshtoi këtë rezolutë.

Përcaktimi i ditëve të para të Bajramit si festë zyrtare ishte një nga premtimet e fushatës së kryebashkiakut aktual Bill de Blasio.

“Fushata në Nju Jork ka vërtetuar se kur komunitetet myslimane janë të bashkuara të organizojnë, ne kemi fuqi dhe ndikim mbi politikën,” tha Sarsour.

Pesë lagjet e Nju Jorkut janë shtëpi për rreth një milion muslimanë dhe studentë myslimanë përbëjnë afërsisht 10% të nxënësve të shkollave publike të qytetit. /mesazhi/

Lexo me shume nga kjo kategori…

Gjitha Xhamiat ne Gjermani

Gjitha Xhamiat ne Gjermani

Xhamia Ardhmeria ne Iserlohn Albanischer KulturzentrumArdhmeria IserlohnStahlschmiedestr. 458636 IserlohnTelefon: +49152 53581168 => Google Maps Karte Islamische-Albanisches Kulturzentrum Kleiner Pulvertlich 17-2120099 Hamburg Tel.: 040-241472Fax: 040-240401 Imam:...

mehr lesen
Zekati dhe grupet të cilëve u takon ai

Zekati dhe grupet të cilëve u takon ai

Tema që do ta trajtohet në këtë punim seminarik është: „ Grupe të njerëzve të cilëve u takon zekati “. Çështja e zeqatit në trojet tona është një ndër problemet më të medha, është obligimi i cili më së paku praktikohet në trojet tona duke harruar se zekati është në...

mehr lesen
Profeti Muhamed – Një Biografi e shkurtër

Profeti Muhamed – Një Biografi e shkurtër

Profeti Muhamed u lind të hënën më 20 Prill 571 në Meke të Arabisë. Familja Hashimite së cilës i përkiste, ishte një degë e fisit fisnik e të fuqishëm Kurejsh. Babai i tij, Abdullahu, ishte një tregtar dhe vdiq përpara se ai të lindte. Nëna Emine jetoi derisa ai u bë...

mehr lesen