Ënjtje, skuqje, djegie dhe shfaqjet e flluskave të ujit në lëkurë janë shenjat e para të djegies nga dielli. Çfarë duhet të bëni në rast të djegieve nga dielli?

 
Ndiqni këshillat në vazhdim për të qenë të përgatitur për një situatë të tillë:

Copat e akullit ose uji i ftohtë ndihmojnë në qarkullimin e gjakut; mos përdorni produkte me vaj, sepse përkeqësojnë situatën.
Rrethojeni zonën e djegur me copëza kastraveci ose patate që të freskohet.
Aplikoni mbi lëkurë kremra të lëngshëm për ta pasuruar me ekstraktet e mëposhtme: lule zambaku, melisë, lule limoni, balsam, livando, embrion gruri, kamomil, kumak, që hidratojnë lëkurën, ulin ënjtjen dhe luftojnë plakjen nga radikalet e lira.
Përdorni krem me bazë hidrokortizoni vetëm nëse njolla është përhapur në një zonë të caktuar.
Në qoftë se flluskat me ujë çahen, mbajeni zonën të pastër, duke e pastruar me një spërkatës me bazë ujë dhe sapun neutro, si dhe ta mbroni lëkurën me produkte natyrore. / Reporteri