Kriza greke: Fotografia që tregon dhimbjen e kombit që po bie (Foto)

Kjo fotografi vlen rreth 317 miliardë fjalë në Greqi. Kjo është shuma që qeveria e këtij vendi i ka borxh, dhe sigurisht se kjo shumë do të rritet edhe më tepër nëse nuk dakordohen për ndonjë plan të ri gjatë ditëve të ardhshme.

Para se gjithash nuk keni nevojë të jeni ekspertë i këtyre lojërave siç është ministri grek i financave Yanis Varoufakis, për ta kuptuar se nuk është diçka e mirë nëse ai ulë kokën në mes të sallës së parlamentit grek, shkruan The Independent, transmeton lajmi.net.

Por shumicës së qytetarëve të këtij vendi po u vije keq se si ministri Varoufakis po ndjehet.
Natyrisht se vitet ndryshojnë por jo edhe kriza greke. Ky shtet ka borxh më shumë se që mund ti paguaj, kështu që disa herë Evropa është detyruar të paguaj borxhet e saj.

Duket se Evropa është lodhur duke dhuruar para pa parë ndonjë rezultat nga grekët, siç janë pensionet, shkurtimet e shpenzimeve shtetërore dhe tkurrja e ekonomisë në 25 për qind. (lajmi.net)

Lexo me shume nga kjo kategori…