Secili nga ju tashmë dini për pasojat që i lë duhani shëndetit tonë, por është tejet e vështirë që të merret vendimi për ta lënë atë.
Kjo ka një arsye të thjeshtë, ngase organizmi krijon një varësi të fortë ndaj nikotinës.

Megjithatë ekziston një mënyrë aleternative, pa efekte anësore, në e cila është natyrale për ta larguar nga trupi nikoninën që organizmi ka pranuar.

Kjo vie nga portali i njohur botëror Shtëpia e Ushqimit dhe Shëndetit, i cili ka listuar disa nga ushqimet që mund të na ndihmojnë për ta realizuar një gjë të tillë:

Brokoli, është i pari në listë pasi ai është i pasur me vitaminën C, dhe B5, ndërsa të pirit duhan redukton vitaminën C nga trupi ndërsa duke u ushqyer me brokoli eliminoni nikotinën nga organizmi.

Portokalli- gjithashtu është i pasur me vitaminën C, e konsumimi i rregullt i portokallit do të përmirësojë ndjeshëm metabolizmin dhe çlirojë stresin.

Lëngu i karrotës- është shumë i mirë për lëkurën dhe e pasuron atë me vitaminat A,C,K dhe B, si dhe është provuar se është efecientë në heqjen e nikotinës nga trupi.

Spinaqi- një nga perimet më të shëndetshme për shkak se jo vetëm është i pasur me vitamina por përmbanë gjithashtu sasi të madhe acidi folik.

Kivi- është frut i mrekullueshëm që do të ju ndihmojë të eliminoni nikotinën, ai përmbanë Vitamina A, C dhe F, ndërsa kur ju tymosni cigare ulni ndjeshëm nivelet e këtyre vitaminave.

Uji- Konsumimi i cigares dehidraton trupin tuaj, ndërkaq sipas shumë kërkimeve nëse do të pini sasi të mjaftueshme uji, ju mund ta ndaloni pirjen e duhanit dhe eliminoni sadopak nikotinën në trupin tënd. / Reporteri.net