Ja pse na rrudhen gishtat kur qëndrojmë gjatë në ujë

Disa njerëz i duan banjat e gjata. Sikur të mos kenë obligime, dushi apo banjo e tyre nuk do të mbaroi kurrë. E, një gjë që vërehet më pas, janë gishtat e rrudhosur.
Për këtë, shkenca ka një përgjigje, transmeton Telegrafi. Është e tëra tek osmoza, me ujin që rrjedhë nëpër shtresën e fundme të lëkurës.

Uji e zgjeron shtresën e jashtme të lëkurës, por jo edhe atë të poshtme, duke i krijuar rrudhat.

Në studimet më të hollësishme, kuptohet se ata që kanë sistem nervor më të dobët, ju rrudhosen më shumë gishtat.

Në këto raste, lëkura e tërheqë ujin, në mënyrë që të rruaj lagështinë për më gjatë.

Rrudhat ndihmojnë që të depërtoi uji, njëjtë sikur të thepisurat në rrotën e automobilit.

Lexo me shume nga kjo kategori…

Si ndikon çokollata në performancën tuaj?

Këto janë lajme të mira për të dashuruarit me çokollatat: ngrënia e tyre ka ndikim pozitiv në performancën konjiktive sipas studimit të ri. Performanca konjiktive lidhet me konceptet, njohjen e modeleve, gjuhën, vëmendjen, aksionin, zgjidhjen e problemeve dhe imazheve...

mehr lesen