Arrestimi i liderit të AAK-së në Slloveni, në Prishtinë ishte manifestuar me protesta të formave të ndryshme.

Përveç protestës para ambasadës sllovene në Kosovë, dhe thirrjeve publike nga zyrtarë të AAK-së për bojkot produkteve të kësaj ish republike jugosllave, një grup tifozësh nga Prishtina, sulmuan me mjete piroteknike një dyqan të operatorit të telefonisë mobile Ipko dhe një filial të bankës NLB.

Fjalorin e tij të ashpër dhe kërcënues, Haradinaj nuk e ndryshoi as pas lirimit dhe kthimit të tij në Kosovë. Sulmuesit e këtyre dy bizneseve sllovene në kryeqytetin kosovar u përshëndetën nga kreu i AAK-së.

I pyetur nga gazetari i televizionit Klan Kosova për këtë sulm, Haradinaj tha se i përshëndet shumë Plisat, transmeton lajmi.net.

Fjalori i ashpër i Haradinajt, shkoi edhe më larg se sa kaq. Ai vetëm sa nuk e përmendi fjalën luftë, kur u pyet se çfarëdo të ndodhte nëse Sllovenia do të vendoste që ta ekstradojë atë në Serbi.

Haradinaj tha se në këtë rast do të ndryshonte gjeostrategjia e Ballkanit, duke përmendur edhe gatishmërinë e 7 milionë shqiptarëve për t’u mobilizuar për këtë. (lajmi.net)

 {youtube}Vms8xR9lbLs{/youtube}