Çollaku: Lajmi pozitiv për vizat do të vij së shpejti

Ministri i Integrimeve Evropiane, Bekim Çollaku ka thënë para anëtarëve të Komisionit Parlamentar për Integrime Evropiane se ka qenë i kënaqur me raportin e KE-së për liberalizimin e vizave.

Ai tha se imputin që e kanë dërguar javën e kaluar për plotësimin e tetë kritereve për liberalizim tashmë është në vlerësim në Komisionin Evropian.

Çollaku shtoi se kanë përpara disa javë vendimtar për liberalizimin dhe beson se vendimi do të jetë pozitiv në fund.  

Ai tha së në pjesën e parë të muajit shkurt presin vizitën e Avramupolus ku edhe pritet të konfirmohet përmbushja e kritereve të mbetura.  

Çollaku tha se rekomandimi nuk do të bëhet para vizitës së komisionarit Avramoupolus i cili do të vjen në Kosovë gjatë muajit shkurt. Çollaku tha se do të ishte ideale nëse rekomandimi për vizat në mars./Zeri/

Lexo me shume nga kjo kategori…