CIA: Serbia ka probleme me Kosovën

Të dhënat e publikuara në faqen zyrtare të Agjencisë së Inteligjencës Amerikane thuhet se Maqedonia nuk ka problem të tjera të hapura përveç refuzimit të Greqisë për pranimin e emrit të vendit.

“Kosova dhe Maqedonia e kanë përfunduar demarkacionin e kufirit të ty re në shtator 2008; Greqia vazhdon të refuzojë pranimin e emrit Maqedoni ose Republika e Maqedonisë”, thuhet në librin e fakteve të publikuar nga CIA, shkruan e përditshmja “Koha” në Maqedoni.

Ndërkaq sipas të dhënave të publikuara nga CIA, nuk është regjistruar asnjë problem dypalësh për Shqipërinë dhe Bullgarinë.

Ndërsa për Serbinë është theksuar problemi me Kosovën dhe pjesët kontestuese të kufirit me Bosnjë dhe Hercegovinën përgjatë lumit Drina.  

/reporteri.net/

Lexo me shume nga kjo kategori…