18 fakte per mjekrren

Rritja e mjekrës është ndoshta gjëja më e mirë që një mashkull mund ta bëjë për fytyrën e tij, por përveç pamjes seksi që ajo i jep një mashkulli, ajo ka edhe përgjegjësi të madhe. Keni për të mësuar shumë për qimet e fytyrës më poshtë!
Më poshtë janë faktet të cilat nuk i keni dëgjuar ndoshta më parë për mjekrën:

1. Meshkujt me mjekër janë 38% më pak bujar, 36% më pak të dashur dhe 51% më pak gazmor se meshkujt pa mjekër.

2. Mjekra rritet më shpejtë gjatë stinës së verës.

3. Meshkujt më shumë e rrisin mjekrën për shkak që iu duket më e lehtë për të gjetur grua. Shkencëtarët thonë se meshkujt filluan të rruheshin në mënyrë që t’i bëjnë femrat të ndihen më të sigurta.

4. Shkencëtarët besojnë se mjekra ka këto efekte në fytyrën e mashkullit: e mbron fytyrën nga shumë elemente dhe krijon një linjë më të mirë të nofullës.

5. 98% e listës së 100 meshkujve më të pasur në botë janë pa mjekër.

6. 33% e meshkujve në SHBA mbajnë mjekër, kurse 55% në mbarë botën.

7. Mjekra rritet më shpejtë kur një mashkull nuk ka bërë seks për një kohë të gjatë.

8. Mes viteve 2008 dhe 2013, operacionet e “transplantit të mjekrës” janë rritur për 600% për shkak të rritjes së popullaritetit të mjekrës në botë.

9. Mbajtja e mjekrës quhet ndryshe “pogonotrofi”.

10. Në mesjetë, ta prekësh mjekrën e një mashkulli konsiderohej ofenduese dhe nxiste një duel.

11. Meshkujt me mjekër u duken të tjerëve: më të vjetër, më të respektuar, më të fuqishëm dhe të një statusi më të lartë se sa ata pa mjekër.

12. Studimet tregojnë se në një mesatare, femrave iu duket një mashkull 2 herë më shumë tërheqës se sa kur është i rruar.

13. Koha mesatare që një mashkull shpenzon gjatë jetës së tij duke e rruar mjekrën është 3,350 orë.

14. Në vitin 345, Aleksandri i Madh ua ndaloi ushtarëve që të mbajnë mjekër. (Kjo për arsye që të parandalonte që armiqtë gjatë betejave t’i kapnin ushtarët e tij për mjekre)

15. Mjekrën më të gjatë në botë e kishte një norvegjez në vitin 1927. Mjekra e tij ishte 17.4 metra e gjatë.

16. Abraham Lincoln e rriti mjekrën e tij të famshme pasi një vajzë e vogël i shkroi atij një letër ku i thoshte se ai do të dukej më mirë nëse do të kishte mjekër.

17. Mjekra mund të ju ndihmojë që të mbani pluhurin larg fytyrës dhe të ju mbrojë nga alergjitë.

18. Në Egjiptin e lashtë, mjekrat metalike ishin një shenjë e besimit dhe statusit. Madje edhe disa gra i kishin ato. /lajmi.net/

Lexo me shume nga kjo kategori…

Si ndikon çokollata në performancën tuaj?

Këto janë lajme të mira për të dashuruarit me çokollatat: ngrënia e tyre ka ndikim pozitiv në performancën konjiktive sipas studimit të ri. Performanca konjiktive lidhet me konceptet, njohjen e modeleve, gjuhën, vëmendjen, aksionin, zgjidhjen e problemeve dhe imazheve...

mehr lesen