Policia e Kosovës në rajonin e Mitrovicës ka bërë apel te qytetarët që të kenë kujdes se ku po i parkojnë veturat e tyre të shtrenjta, sidomos ato të tipit Audi A5, Audi A6 dhe BMW X5.

Policia e Kosovës në rajonin e Mitrovicës ka bërë apel te qytetarët që të kenë kujdes se ku po i parkojnë veturat e tyre të shtrenjta, sidomos ato të tipit Audi A5, Audi A6 dhe BMW X5, për të cilat është raportuar kohëve të fundit se janë cak i vjedhjeve
Sipas policisë, në shënjestër janë veturat e këtyre tipeve me targa të huaja, por nga fenomeni i vjedhjes nuk janë përjashtuar as ato me targa vendore.

“Duke pasur parasysh se fluksi i veturave nëpër rrugë, kryesisht nëpër ato urbane ditëve të fundit është jashtëzakonisht i madh, kapaciteti infrastrukturor nuk përmbush nevojat e mjaftueshme sidomos mundësinë e parkimit të veturave, në këto rrethana drejtuesit e veturave jo rrallëherë ndalojnë dhe parkojnë veturat në vende dhe zona që nuk janë të destinuara për parkim, ku parkimi në rrethana të tilla mund të jetë cak i dëmtimit apo vjedhjes”, thuhet në një apel të Policisë.

Prandaj Policia u ka bërë apel qytetarëve që me qëllim të parandalimit të vjedhjes së veturave, drejtuesit e tyre të kenë kujdes se ku dhe në të cilat zona t’i parkojnë veturat, kryesisht gjatë orëve të mbrëmjes dhe natës, po ashtu të kenë parasysh zonat ku nuk ka ndriçim, si dhe t’u rikujtohet drejtueseve se parkimi i veturave të bëhet në mënyrë të sigurt, përfshirë mbylljen dhe çelësimin e tyre.

Policia thotë se vetura mund të jetë cak i dëmtimit nëse ajo parkohet në një vend që nuk i destinuar për parkim, nëse është e parkuar në zonë të pandriçuar, nëse brenda saj janë të ekspozuara gjësende të ndryshme si portofol, dokumente tjera personale, përfshirë edhe pasaportën. /kallxo.com