Paquet: Prioritet, ulja e korrupsionit

Në këtë takim u tha se qeveria ka hartuar strategjinë për administratën publike me qëllim të reduktimit të barrierave procedurale dhe administrative.

Drejtori për Shtetet e Ballkanit Perëndimor në Komisionin për Fqinjësi dhe Zgjerim të Komisionit Europian, Jean Eric Paquet, tha sot se Kosova duhet të adresojë në mënyrë sistematike reformat në administratë publike.

“Reforma e Administratës Publike është vija e parë e prioriteteve të agjendës europiane për Kosovën”, u shpreh Paquet.

Paquet e bëri këtë deklaratë gjatë takimit për prioritetet e administratës publike, ku ai ishte pjesëmarrës krahas Kryeministrit të Kosovës Isa Mustafa dhe ministrit të Administratës Publike, Mahir Yagcilar.

Ai tha se ka rëndësi sesi bashkëpunohet me qytetarët pasi që korrupsioni bëhet në administratë publike dhe tha se duhen më shumë procedura transparente.

Kryeministri nga ana e tij tha që në hapje të takimit se procesi i reformës së administratës publike është sfidë për qeverinë e Kosovës, por do të ketë qasje me prioritet në këtë platformë.

“Kjo reformë përbën një platformë nga sukseset dhe rezultatës e të cilës varet zhvillimi ekonomik zbatimi i politikave qeveritare në kontekst të gjerë dhe sidomos, ofrimi i shërbimeve cilësore për qytetarët e Republikës së Kosovës”, tha Mustafa.

Duke e përgjithësuar punën e reformave të reja në Kosovë Mustafa paraqiti një plan që përfshin tri shtylla kryesore që duhet të reformohen.

“Kosova do të adresoj me reforma konkrete të cilat përmblidhen në tri shtylla themelore në reforma të administratës publike, në qeverisjen ekonomike në konkurrencën e tregut, në sundimin e ligjit dhe menaxhimin e të drejtave themelore të qytetarëve tonë”, tha Mustafa.

Ministri i Administratës Publike, Mahir Yagcilar, tha se po punohet në drejtim të krijimit të suksesshëm të reformave administrative.

“Janë krijuar kushte për realizimin e suksesshëm të reformave, janë krijuar nëntë grupe për hartimin e dokumenteve në fushën e menaxhimit të financave publike, si dhe për shërbimin civil, organizimin e administratës publike dhe llogaridhënien”, tha Yagcilar.

Në këtë takim u tha se qeveria ka hartuar strategjinë për administratën publike me qëllim të reduktimit të barrierave procedurale dhe administrative.(kallxo.com)

Lexo me shume nga kjo kategori…