Lutfi Haziri, kryetar i LDK-së në Gjilan dhe kryetar aktual i Komunës së Gjilanit, njëri nga figurat më karizmatike të LDK-së, ka vendosur t’i jap fund dilemave dhe ka vendosur se do të futet në garën për kryetar të LDK-së. “Kysmet po, do shpall kandidaturën për kryetar të LDK-së, të partisë së Rugovës”, ka thënë Luta për xlpress.tv.
Haziri i vlerësuar nga LDK si përfaqësues i shkollës së politike të Ibrahim Rugovës, ka bërë të ditur se kandidatura e tij, është rregulltat i presionit të vazhdueshëm i anëtarësisë së gjerë të Anamoravës dhe rugovistëve të përbetuar anembanë Kosovës që të nisë garën për kryetar të LDK-së.

Vetëm pak ditë pasi ai kishte kërkuar që kryetari i LDK-së duhet të zgjedhet me “marrëveshje politike”, Luta, i futet garës për kryetar të LDK-së duke e bërë kështu garën për timonin e LDK-së, garë me epilog të pa parashikuar. /xlpress.tv/