Lamtumirë humbjes së flokëve

Humbja e flokëve mund të jetë një problem i së shkuarës…nëse besojmë një grup shkencëtarësh të Institutit Kërkimor Mjekësor Sanford Burnham në Kaliforni.

Studiuesit e këtij instituti pretendojnë se kanë gjetur formulën që ‘lind dhe rrit flokët’ duke përdorur qelizat staminale.

Ky nuk është studimi i parë në këtë fushë, por të gjitha përfundimet e mëhershme dështonin në prodhimin dhe qendrueshmërinë e qelizave përgjegjëse për rritjen e flokut.

Shkencëtarët amerikane thonë se tejkaluan këtë problem duke përdorur qelizat staminale të njeriut.

“Metoda jonë e përfitimit të qelizave staminale siguron një burim të pakufi nga pacienti për transplantim dhe nuk kushtëzohet nga pasja ose jo e rrënjëve të flokëve”, thotë Alexey Terskikh, udhëheqës i studimit.

Ai thotë se teknika është zbatuar me sukses tek minjtë dhe është një hap domethënës drejt trajtimit të problemit të humbjes së flokëve me anë të qelizave staminale.

Lexo me shume nga kjo kategori…

Si ndikon çokollata në performancën tuaj?

Këto janë lajme të mira për të dashuruarit me çokollatat: ngrënia e tyre ka ndikim pozitiv në performancën konjiktive sipas studimit të ri. Performanca konjiktive lidhet me konceptet, njohjen e modeleve, gjuhën, vëmendjen, aksionin, zgjidhjen e problemeve dhe imazheve...

mehr lesen