Konsumimi i përditshëm i dredhëzave mund të jetë me efikasitet të lartë në kontrollimin e tensionit dhe uljen e stresit.

Dredhëzat janë të pasura me shumë elemente ushqyese, si vitamina dhe antioksidues.

Jo vetëm që mund t’i konsumoni të freskëta, por dredhëzat mund edhe t’i shoqëroni me ushqime të tjera, ose t’i përfshini në sallata. Ato janë edhe një mjet shumë i mirë për dietë, pasi ju ngopin dhe ofrojnë pak kalori.