Ahmeti: Reduktimi i buxhetit për 5 milion euro, i papranueshëm

 

Ahmeti thotë se nuk janë marrë parasysh as studentët që jetojnë në Prishtinë, që mendohet të jenë rreth 40 mijë, e as administratën publike e cila e shton numrin e njerëzve gjatë ditës.

Kryetari i Prishtinës, Shpend Ahmeti, në një dëgjim publik me banorët e lagjes Mati në Prishtinë, ka thënë se “diku 5 milionë reduktohet granti i përgjithshëm. Ministria, në qarkoren buxhetore, ka thënë se nuk do t’ua japim, por na ka rritur të hyrat vetanake, gjeni ju paratë për të hyrat vetanake, në mënyrë që ta mbani buxhetin e ngjashëm me atë të vitit të kaluar”.

“Pritet sipas qarkores së dytë të diskutojmë me Qeverinë për numrin e banorëve rreth 197 mijë me 380 mijë dhe rrjedh se buxheti parashihet të jetë rreth 62 milionë euro për vitin 2015.
Mendojmë se duhet të jetë shumë më i madh, përkatësisht se duhet ta marrim edhe një grant për Kryeqytetin, që ajo shumë e cila na është hequr të bëhet një grant për qëllime specifike që i nevojiten qytetit”, ka thënë Ahmeti. /Telegrafi/

Lexo me shume nga kjo kategori…